Kip massala voor bij de roti

Kip massala kun je met rijst eten, maar het wordt vooral gegeten bij de roti. Er zijn vele verschillende soorten recepten, maar dit is naar mijn idee het makkelijkst te maken.










Ingredienten:
- 1 kip
- 1/2 ui
- 3 knoflook
- 1/2 tomaat
- 2 maggiblokjes of kippenbouillonblokjes
- theelepeltje suiker
- 2 tot 3 eetlepels massala-kerrie (surinaamse winkel)
- eventueel nog een klein beetje komijnpoeder
- 1 gele madame jeanette peper
- takje selderij
- zwarte peper
- zout
- olie

Bereiding:
- Kip in stukken snijden
- ui, knoflook en tomaat klein snijden
- olie goed verhitten
- eerst de ui bakken, dan de knoflook
- tomaat erbij met de maggiblokjes, suiker en peper
- kip (gezouten) meebakken en als deze een beetje is aangebakken de kerrie-masala erbij
- goed roeren tegen aanbakken
- als het goed is doorgebakken, dan wat water erbij en laten stoven
- leg de peper bovenop en zorg dat deze niet openbreekt
- als het gerecht gaar is, dan de gesneden selderij erbij doen .
 
Hieronder nog een video van een andere manier om chicken curry te maken. Zo kun je experimenteren hoe jij het lekker vindt!

Meer kipgerechten.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten